historiek 2014

Een queeste. Iedereen verbindt hieraan automatisch een of andere Heilige Graal. Voor Radio Mol is dit jaar een queeste naar een nieuwe studio harde realiteit. Gelukkig heeft Radio Mol een koene ridder als voorzitter. Frank Hus zocht, zocht nog eens en vond uiteindelijk een schitterende nieuwe locatie.  Het jaar 2014 staat in het teken van plannen, voorbereiden, afbreken en al gedeeltelijk opbouwen. De definitieve verhuis is voorzien voor volgend jaar.

Van zodra de nieuwe locatie voor Radio Mol bekend is, starten de voorbereidingen. Dit neemt niet weg dat in 2014 een oude succesformule onder het stof vandaan wordt gehaald: de ontbijtshow.

Naar aanleiding van de eeuwherdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog en in samenwerking met Cultuurcentrum ’t Getouw wordt op 23 februari de Radio Mol Ontbijtshow: ochtendrantsoen voor een vol huis gemaakt én LIVE uitgezonden.
Een van de gasten is geboren Mollenaar Jürgen Damen. Zijn passie is het rally-rijden; ooit als navigator van Koen Wauters in diens eerste deelname aan Parijs-Dakar.  Het is het laatste interview van Jürgen. Een jaar later in april, op 42-jarige leeftijd, bezwijkt hij na een crash tijdens de Sealine Rally in Qatar aan zijn verwondingen.

Vorig jaar kreeg de muziekdatabank van Radio Mol en het format een goede beurt. Dit jaar mag  het programmaschema een opsmuk krijgen. De luisteraar mag weten wat hij krijgt op elk moment van de dag. Eenvoud siert en een verbeterde horizontale programmering is het resultaat.

Bezoek!

Veel bezoek uit Nederland in 2014, zoals deze Frans Bauer!

Blijkbaar hebben ook de Nederlanders hun weg gevonden naar Radio Mol. 2014 wordt gekenmerkt door een bijzonder groot aantal bijzondere Nederlanders die door onze bijzondere collega Luc altijd op een speciale manier ontvangen geweest zijn: Nick & Simon, Jan Smit, Frans Bauer, de 3 J’s, Thomas Berge. Een lijstje waar menig Nederlands radiostation jaloers op is.

Een voor de luisteraar rustig jaar… de verhuisperikelen blijven gespreksonderwerp nummer één in de wandelgangen. Desondanks blijft Radio Mol het devies van naar de luisteraar toe te gaan, trouw. Ook in 2014 zijn we er op het Sus Luyten wielerfeest, Pennenzakkenrock en de Molse Feesten. Uiteraard is ook de Stranddag van de partij, met een heerlijk weertje… als je van een late stevige stortbui houdt.

2014 is aftellen naar die grote dag volgend jaar: de verhuis naar Verlipark aan de brug in Mol-Donk.

 

< ga naar 2013 overzicht ga naar 2015 >