historiek 2013

Wat heeft economie nu met radio maken? Radio Mol draait en zendt uit op basis van vrijwilligers. Geen geld nodig zou u denken… mis. Kwaliteitsvolle radio heeft niet enkel met gemotiveerde medewerkers te maken maar ook met kwalitatief materiaal. De onvoorspelbaarheid van hoe de economische crisis al dan niet evolueert en een immobiliëngerucht dat Radio Mol tegen het einde van het jaar boven het hoofd hangt, maken van 2013 een best spannend jaar.

In een redelijk rustig technisch jaar kan je in het jaarverslag van Radio Mol lezen dat volgende ‘technische apparatuur’ werd vernieuwd: nieuwe koffiezet en nieuwe waterkoker. Radio maken gaat door de maag.
Ook de belangrijke voice processor en PU (pick up of platenspeler) worden respectievelijk vernieuwd en hersteld. Een levensechte authentieke kras kan nog in 2013.

Muziek evolueert. Daarom worden de non-stop formats aangepakt en gemoderniseerd. Niet enkel het format, maar alle duizenden platen worden opnieuw onder de loepe genomen; gequoteerd en opnieuw in de database ingevoerd. De Paters Norbertijnen van Postel zouden fier geweest zijn op de Radio Mol monniken. Het nieuwe Radio Mol geluid krijgt in 2013 zijn eerste vormen aangemeten.

De Radio Mol studio verplaatsen is ook in 2013 een van de geliefkoosde activiteiten. De Kerstman zal dit jaar opnieuw kunnen genieten van LIVE radio op de Kerstmarkt in Mol-Centrum. Winterse radio in de koudste vorm vanop een zonovergoten rondplein. Neen dan was het tijdens de Molse feesten einde augustus toch iets minder koud. En de artiesten hebben zich tussen de regenbuien goed geamuseerd, ook in onze Radio Mol studio. Foto’s van al onze activiteiten kan u terugvinden onder de foto-historiek.

24u radio maken

Presentator Stef presenteerde 24u aan één stuk, hier samen met onze voorzitter Frank Hus.

Behalve op verplaatsing is het ook de Radio Mol studio’s fijn vertoeven. Op 31 mei 2013 is collega Stef even gestopt met normaal te zijn en presenteert hij een 24uren radiomarathon. Veel luisteraars en studiobezoekers die Stef een hart onder de riem steken.

Vernieuwen is een woord dat zich als rode draad doorheen de Radio Mol geschiedenis weeft. De nieuwigheden van vorig jaar verbleken echter bij datgene wat zich vanaf 2013 aandient.

De gebouwen waarin sedert mensenheugenis de Radio Mol studio’s zijn gevestigd worden afgebroken. Of Radio Mol zo vriendelijk wil zijn te verhuizen… Vanaf 18/11 hebben we iets meer dan een jaar om na meer dan 30 jaar de Keirlandse Zillen te verlaten. Het einde van 2014 is meteen ook het einde van Radio Mol aan de Keirlandse Zillen. Positief als we zijn, leeft meteen het idee dat de nieuwe uitdaging eigenlijk een unieke kans op een nieuw begin is.

< ga naar 2012 overzicht ga naar 2014 >